Utbildning av häst

Jag tar emot både ridhästar och travhästar på utbildning. Utbildningen syftar till att förbereda hästen för de uppgifter han ställs inför och det arbete han ska utföra. Därför kan utbildningen för en travhäst som ska springa lopp se annorlunda ut än den för en häst som ska bli ridhäst, eller en som redan är det och ska vidareutbildas.


Det kan finnas många anledningar att lämna en travare på utbildning en period. Träningen ökar hästens smidighet och bygger upp deras liksidighet. Kanske har hästen en skada som han ska byggas upp efter, muskelproblem någonstans, springer snett eller liknande. Länden är ofta ett problemområde som kan stärkas med olika övningar. Hör av er om ni har funderingar på just er häst, så kan vi titta om det är något jag kan hjälpa till med. Eftersom hästen inte körtränas medan han är här så kan han naturligtvis behöva mjukstartas med körningen efteråt, beroende på hur länge han varit här. Men eftersom travare oftast har en fantastisk grundkondition så brukar det gå snabbt. Dessutom kan det vara värdefullt att hästen är ridtränad när travkarriären är över, det kan göra det lättare att hitta ett nytt hem där hästen kan få ett fortsatt bra liv.


Med ridhästen kanske du vill ha hjälp med inridningen, eller helt enkelt hjälp med att vidareutbilda hästen. Ibland kan vara en specifik sak du vill ha hjälp med eller så kanske hästen har en skada eller stelhet som gör att du behöver hjälp med att bygga upp hästen.


För att utbildningen ska vara hästen till hjälp i sitt fortsatta liv och arbete med sin människa, så vill jag i möjligaste mån lägga upp utbildningen i samråd med ägaren. Därför vill jag att ni har tänkt igenom vad ert syfte och önskemål med utbildningsperioden är. Men det är alltid hästens behov som bestämmer i slutändan, hästens styrka måste få växa i takt med förståelsen och utbildning tar den tid det tar. Jag önskar även att ägaren är delaktig i utbildningen, och beroende på hur lång tid hästen stannar hos mig ingår ett antal lektioner för dig, för att ge er bästa möjliga grund att stå på när ni kommit hem bägge två igen. Är det en travhäst och du själv inte rider, så kan jag visa vad jag gjort med hästen och ge er några enkla övningar på marken som kan vara till nytta för er i ert fortsatta arbete.


”Utbildning är till för att öppna dörrar, inte för att stänga dom”
                                                           Kloka ord av Ewa-Kristina Petterson


Pris:

5000:- per månad inkl strö, hö, kraftfoder och full skötsel. Exkl. hovslagare.

TillbakaUndervising.htmlshapeimage_4_link_0